lunes, 25 de agosto de 2014

Hvad skal man gøre når man ikke kan nå det hele?

Ferien nærmer sig med hastige skridt, og hvad skal en smart husmor nu gøre??
De fleste kender til problematiken – Det er eftermiddag, ungerne er endelig hentet og nu skal der handles ind. Men hvad skal der så serveres til aftensmad? Børnene tigger om grillmad, men du ved også at de snart begynder at plage for at komme ud og bade.

Hvordan kan man nå alt? 

Vi har valgt at lave en aftale om at vi, så ofte det er muligt, tager til stranden, men alle må så også acceptere at det langt fra er hver dag vi griller eller får varm mad, for en træt mor er altså ikke lige så sjov at have med til stranden. Det hænder tit at vi må nøjes med en flad skive rugbrød, men det er helt okay, for man kan jo sagtens overleve på rugbrød, det er jo nærende og fyldt med sunde kostfibre, og hvis man så lige plukker lidt urter, ja så kan selv de mest kedelige madder glide ned.
De dage hvor vi så laver varm mad eller griller, laver vi for det meste meget af tilbehøret, især pasta og bulgur. Så kan vi nemlig bruge en stor del af det der er i overskud, de dage hvor det er stranden der kalder.
Hjemme hos os er det mor her der står for at være grillmester, og jeg indrømmer gerne at det ikke er det jeg er bedst til. Vi har en ikke helt ny åben grill der vist mest egner sig til pølser og brød, men jeg har nu fået en del lækre middage lavet på den. Mad over bål er helt klart min favorit, men det er også tidskrævende, her benytter jeg en stor jernplade til at lave Stægte nudler og pandekager mm..
De fleste af vores rester bliver fundet frem inden jeg starter med at grille. Børnene elsker når jeg bruger resterne til nye små retter. Vi får ofte brugt alle rester ved at være lidt kreative, og det ender som regel med at alle får noget de rigtig godt kan lide.
Oftest vælger jeg det billigste kød, når vi skal grille. Diverse koteletter, kylling og pølser er jo mega gode til spyd eller med en god marinade. En god fast frikadellefars eller en godt krydret hakkebøf er nogen af de ting vi godt kan lide at grille. Det bedste ved det er at man ikke behøver at blive flået bare fordi man gerne vil have en hyggelig aften med familien. Og man skal jo lige huske på, at bare fordi man griller er det jo ikke ensbetydende med at man skal spise sig mæt i kød alene.
Lidt lækkert bliver der da også lavet en gang imellem, her laver vi ofte popcorn eller grillede æbler.
Så det er bare om at tage det lidt som det kommer, slap af og tag en snak med familien om hvad i vægter højest, og så må hele familien deltage i arbejdet, så det ikke kun der den ene der laver alt arbejdet.

No hay comentarios:

Publicar un comentario